Ø-kort samsinger

Bor du fast på Samsø, kan du ved henvendelse ved Borgerservice hos Samsø Kommune få udstedt et ø-kort. Kortet kan bruges til at rejse til nedsat pris på begge vores ruter.

Udstedelse af ø-kort

Udstedelse af ø-kort foretages af Borgerservice hos Samsø Kommune.
Læs mere om ordningen her.

Gående med ø-kort

Når du har fået dit ø-kort kan du bruge det til at rejse til nedsat pris, som gående på begge vores ruter. Du kan trække en billet i vores billetautomater med dit ø-kort.

Du kan endda tilknytte et kreditkort til dit ø-kort og også dine børns ø-kort. Læs mere her. Det gør det super nemt og hurtigt at trække en billet, ligesom du så altid er sikker på, at børnene har penge til billetten.

Som fastboende med ø-kort har du automatisk pladsreservation på færgen. Dvs. du ikke skal booke din billet på forhånd, da vi har taget plads af til dig ombord.

Bil og ø-kort

Ø-kortet giver rabat, når du skal rejse i bil på ruten Sælvig – Hou (Jylland). Dog kræver det, at du først opretter en Samsing-aftale med Samsø Rederi. Det kan tage 1-3 hverdage.
Læs mere her.

Specielle regler i uge 29

I uge 29, samt mandag i uge 30 (festivalugen) skal alle, også fastboende, booke billet på forhånd. 

Dette er suspenderet igen i 2021, da festivalen er aflyst, så ingen bookinger på ø-kort for samsinger i 2021.

Skal medbringes på rejsen

Ø-kortet skal altid være med på rejsen, både som gående og med bil. Som gående skal det vises ved ombordstigning, som billist vises det på forlangende.

Vilkår for brug af ø-kort

Når du får udstedt dit ø-kort hos Borgerservice accepterer du samtidig vilkår for brug af ø-kortet.

Læs vilkår for samsinger her.